Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

9/26/2013

νέοι απόστολοι


νέοι απόστολοι



σε τίποτα δεν υστερούσα από τους καλύτερους των αποστόλων, αν και είμαι ένα τίποτα—απόστολος Παύλος



Ακόμη κι ένα μηδενικό  όταν το αποκρύπτεις μπορεί να καθορίσει πολλά πράγματα.—Παύλος Παυλίδης



νεοι απόστολοι



τι να πούνε οι απόστολοι για έναν νεκρό πως σηκώθηκε και περπάτησε;

Τι τρόπο και τι δύναμη να είχαν οι απόστολοι;

Μήπως ευφράδεια, γνώσεις, οξύνοια , δύναμη σωματική, δημόσιες σχέσεις, αρετή ;



Χρειαζόταν κάτι μεγαλύτερο απ’αυτά, γι’αυτό και την δύναμη τους την γύρισαν ανάποδα.. δεν έπαιρναν τον εαυτό τους στα σοβαρά για να μπορέσουν να πάρουν στα σοβαρά εκείνο το αδύνατο, που όταν συμβεί  νικάει  τον θάνατο των σωμάτων..

 αυτό το  αδύνατο τότε τους έκανε να μην μπορούνε να βρούνε λέξεις  για να μιλήσουνε για αυτό και συγχρόνως  να μην μπορούνε  να σιωπήσουνε γι’αυτό..

 αυτό ήταν το αδύνατο  που κατοίκησε σε σώμα ανθρώπινο και που νικούσε τον θάνατο των ανθρώπων πεθαίνοντας γι’αυτούς.

Οι απόστολοι μην παίρνοντας τον εαυτό τους στα σοβαρά μπορούσαν να τον εγκαταλείπουνε και να γίνονται ένα με αυτόν τον θεό που επίσης δεν ήταν πια ένα με τον εαυτό του αλλά άδειαζε από αυτόν μπαίνοντας για πάντα σε κορμί ανθρώπινο προκειμένου να τους συναντήσει.



στον νέο μεταμοντέρνο κόσμο που φαίνεται να πάλιωσε και να μας προσπερνά, το αδύνατο είναι επικηρυγμένο ως τρομοκρατικό ..

 οι άνθρωποι των τελευταίων γενεών εκπαιδεύτηκαν  να παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά έχοντας ως σκοπό την συσσώρευση στον εαυτό και όχι την έξοδο από αυτόν.

 Κι οι  έξοδοι είναι συνήθως απομίμησεις  μέσα από  τεχνητά προκαλούμενα μικροσυμβάντα—  σκηνοθετημένων περιπετειών- Disneyland-…

Στον νέο κόσμο που τώρα τελειώνει, μπορούσες να έχεις χιλιάδες εικονικούς φίλους και νάσαι μόνος,να αποκτήσεις γνήσια πνευματικότητα αγοράζωντας μια ζωγραφισμένη εικόνα από το άγιον όρος και το φιλί σου ποτέ να μην φτάσει τον εικονιζόμενο. να εξαντληθείς σε αγαθοεργίες ιεραποστολές και κοινωνικούς αγώνες και να μην ξέρεις πώς να αγαπήσεις έναν.

Έτσι  αυτό έγινε  έδαφος έτοιμο για τον καινούριο κόσμο που τώρα φανερώνεται.. Εμφανιστήκαν τώρα άλλοι απόστολοι, τεράστιοι αόρατοι και ανώνυμοι κρατούντες που μπορούν τώρα να  υποχρεώνουν τους ανθρώπους να πληρώσουν το τίμημα μιας παγκόσμιας απληστίας. Αυτοί τώρα μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να αισθανθούνε συνένοχοι σε κάποιο έγκλημα και όχι συμμέτοχοι σε ένα καινούργιο Όνειρο για ένα καλύτερο κόσμο.

Το νέο κήρυγμα των καινούριων αποστόλων που από ότι φαίνεται παίρνουν τον εαυτό τους και τους οίκους τους πολύ στα σοβαρά, είναι ότι τώρα πρέπει να παλέψουνε όλοι οι άνθρωποι μαζί για να φουσκώσουνε ξανά την καινούργια φούσκα, που υπόσχεται καινούρια ευημερία.

 Όμως τα νούμερα και τα ποσά δεν εξηγούν πια τίποτα.

Μόνο τα μηδενικά και τα τίποτε μπορούν κάτι να πούνε.



Θαρθουνε  όμως  νέοι απόστολοι.

Κάποιοι από αυτούς που τώρα γίνανε,  χωρίς οι ίδιοι να το θέλουν, μηδενικά άνεργοι και αβέβαιοι  θα ξαναζωντανέψουν στους ανθρώπους τον πόθο και την ελπίδα γι’αυτό το αδύνατο που δίνει ζωή.  


                                                                      ιλΕκτρικως γυφτΩς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"