Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

4/11/2009

PLASTIC JESUS--ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ-σαββατο του λαζαρου

ΕΔΑΚΡΥΣΕΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ…[ιω.11,1-45]
ΔΑΚΡΥΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ[λαζαρου]
ΧΩΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΟΜΩΣ!!!!!!!!!!!
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΩΡΑ ΛΙΓΟ ΔΑΚΡΥΣΕ,!!!!!!!ΑΛΛΟΤΕ ΛΙΓΟ ΓΕΛΑΣΕ,ΑΠΛΩΣ ΜΕΙΔΙΑΣΕ,..ΑΛΛΟΤΕ ΛΙΓΟ ΑΓΩΝΙΟΥΣΕ,ΛΙΓΟ ΕΤΡΩΓΕ,ΛΙΓΟ ΧΑΙΡΟΤΑΝΕ,ΛΙΓΟ ΛΥΠΟΤΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ!!! ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ!!!!!!!! ΜΗΝ ΣΕ ΞΕΓΕΛΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΟΙ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΦΑΛΜΑ ΣΤΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ....ΚΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΘΡΟΜΒΟΙ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΤΕΚΟΡ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣ, ΤΟΤΕ, ΣΤΗΝ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ..ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΓΕ ΗΤΑΝΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΡΙΝ!! ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ‘Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΗ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ’ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΙΧΑΚΙΑ!!
ΚΑΙ Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..ΚΑΙ Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ, ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!!ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ!!!
ΕΤΣΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ -ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ -ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ-ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ….ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΛΙΓΟ ΚΛΑΙΝΕ –ΑΦΟΥ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ,..ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ ΛΙΓΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ,ΑΦΟΥ ΤΙΠΟΤΑ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΕΙ ΑΙΩΝΙΑ,…ΑΥΤΟΙ ΛΙΓΟ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ,ΛΙΓΟ ΓΕΛΟΥΝΕ,ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝΕ,ΛΙΓΟ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝΕ ,ΛΙΓΟ ΘΥΜΩΝΟΥΝΕ………ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ,ΑΠΟ ΛΙΓΟ!!
ΛΙΓΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ…ΛΙΓΗ ΖΩΗ,ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ!!ΕΝΑ ΡΟΛΟΣ!ΕΝΑ ΡΟΛΑΚΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ‘ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ’! ΜΗΝ ΣΕ ΞΕΓΕΛΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ….. ΑΥΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ,ΣΤΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ,ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΩΣΤΗ… [δηλαδη] ΜΙΑ ΖΩΗ ΛΙΓΗ, ΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!
ΚΙ ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΔΕΙΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΣΑΓΑΠΩ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΑΣΤΕΙΣ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ!.. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΛΑΙΕΙ ΛΙΓΟ,ΙΣΑ ΠΟΥ ΔΑΚΡΥΖΕΙ!!ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ!!!!...................................................................

Tου π. Σιλουανού Β.

1 σχόλιο:

Ι χ ν η λ ά τ η ς είπε...

Πολύ πρωτόγνωρο κείμενο στ' αλήθεια, από τον εμπνευστή του π. Σιλουανό.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ!!!

Εντελώς επίκαιρο και αντισυμβατικό
Μπράβο! (όχι"πλαστικό")

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"