Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

2/26/2009

'Eνα στα δύο παιδιά πάσχει από κατάθλιψη ή άγχος



Ενα στα δύο παιδιά πάσχει από κατάθλιψη ή άγχος,κατέδειξε μεγάλη έρευνα («Η Καθημερινή»,26/6/Ο8). Ο τρόπος ζωής , η καθημερινότητα στο σχολείο, η έλλειψη ενδοοικογενειακής επικοινωνίας, η κάθε μορφής βίας, αλλά και η χρήση του διαδικτύου φαίνεται να είναι οι κύριες πηγές του προβλήματος. Λ.χ. διακρίσεις ή προσβολές στο σχολείο ωμολόγησαν ότι έχουν υποστεί σε ποσοστό 34,9 %, σωματική βία δηλώνουν ότι έχουν δεχτεί 28% , λεκτική βία 23%, σεξουαλικές παρενοχλήσεις 5,9%.Επιπλέον ,11% των χρηστών του διαδικτίου ηλικίας 13-15 ετών δηλώνουν ότι δέχτηκαν απειλές μέσω του υπολογιστή τους ή του κινητού τηλεφώνου. Το ποσοστό φθάνει στο 17% για παιδιά ηλικίας 16-17 ετών . Το αποτέλεσμα είναι να καταλήγουν στην κατάθλιψη.
Τι κρίμα! Δίπλα τους ρέει άφθονα ο κρουνός της αστείρευτης χαράς του Χριστού, και αυτά μαραζώνουν μέσα στα αδιέξοδα , που η αποστασία μας πύργωσε.
Επαληθεύουν έτσι το λόγο του αγίου Χρυσοστόμου : «Ευθυμίαν και χαράν … ου χρημάτων πλήθος … ούκ ισχύς σώματος, ου πολύτέλεια τραπέζης, ουχ ιματίων κόσμος, ουκ άλλο τι των ανθρωπίνων ποιείν είωθεν». «Όποιος σέβεται τον Θεόν και στηρίζεται σ’αυτόν απέκτησε τη ρίζα της ευτυχίας και κατέχει όλη την πηγή της χαράς.»(Aθωνίτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"