Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

1/01/2010

Πώς εκφράζεται η αγάπη

Μιλήστε μου για την αγάπη. Πώς πρέπει να δίνεται;
Όπως σας έχω ξαναπεί,άμα πάυει ο άνθρωπος να αγαπάει πάυει να αναπνέει.Είναι σαν την αναπνοή μας.Είμεθα πλασμένοι,ζυμωμένοι σαν να πούμε με την αγάπη.Έτσι;Αλλά αυτό είναι κάτι αόριστο. Θεωρία...Αγάπη, αγάπη , αγάπη. Όμως φαίνεται.Πρώτα -πρώτα στην έκφραση που θα μιλήσετε με τον πλαϊνό σας, στο ότι θα τον κάνετε εκείνον πάντα πρώτο-γιατί αγάπη και ταπείνωση είναι συνώνυμα,αυτό να το ξέρετε...

Εδώ όμως υπάρχει μια αδυναμία.Αγαπώ ,φερ'ειπείν, τον άνδρα μου,την γυναίκα μου και αγαπώ τόσο πολύ που θυσιάζω τον εαυτό μου,εξαφανίζω τον εαυτό μου. Κάνω όλα τα χατήρια,βοηθάω,ο Λαός το λέει αυτό στέκομαι λαμπάδα αναμμένη...καιτελικά με παρατά και σηκώνεται και φεύγει!
Ναι ,αλλά κοιτάξτε. Αγαπώντας τον άνδρα μας, την γυναίκα μας, μην ξεχνάτε ότι αγαπούμε τον εαυτό μας. Καταλάβατε; Αυτή η αγάπη δεν είναι αγάπη που δίνεις χωρίς να πάρεις τίποτε.Όταν λοιπόν δώσεις μια αγάπη και περιμένεις να πάρεις αγάπη, αυτό είναι πάλι αγάπη του εαυτού μας κατά βάθος...Η αγάπη της Μητέρας στο παιδί, είναι πραγματικά ανώτερη. Γιατί δίνει χωρίς να είναι σίγουρη ότι θα πάρει.
Από ασκητική της αγάπης

3 σχόλια:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ είπε...

καλή χρονιά με υγεία, ευτυχία πολλές χαρές και δημιουργικότητα

Ζωή είπε...

Eπίσης φίλη μου Γαστεροπληξ.Καλή ,και ευλογημένη χρονιά σε όλους τους αναγνώστες του Blog.Υγεία, αγάπη, και χαρά σε όλους...

πηνελοπη είπε...

θα ηθελα να αφησω και εγω ενα σχολιο για την αγαπη---σκεπτομενη τους ποταμους μακροθυμιας του ιησου μας,το πελαγος της αγαπης του που αυτο φανηκε απο το αιμα του που εδωσε για μας,τα αμετρητα χαρισματα ,που χαρισε σε ολους-εξωτερικα και εσωτερικα-το πλατος της κτησης με το φυτικο και ζωικο βασιλειο και στην τελικη αναλυση το ανοιγμα της πορτας του παραδεισου για ολους μας---με κανει να πιστεψω πως οσα βασανα να περασει κανεις δεν ξοφλιεται αυτη η αγαπη γιατι αυτη η αγαπη κινει και την ψυχη να αγαπησει και τον πλησιον...ποιον πλησιον τον πονηρο,τον κακο,αυτον που με τα λογια του με πικραινει,με λυδωρει?////Ναι ! ολοι μας ειμαστε φτιαγμενοι απο πυλο....ο πυλος τον πυλο πικραινει,ο πυλος τον πυλο διαβουλευεται.αν δεν αγαπησουμε ουσιαστικα τον κυριο ολο θα βλεπουμε πυλους να μπαινουν εμποδιο στην επαφη μας με τον κυριο.κανεις δεν ειναι τελειος και ολοι εχουμε και χαρισματα αλλα και πολλα αγκαθια υπερηφανιας μεσα μας.και σκεπτομαι οτι καποιος που με πειραζει με τον λογο του πειραζεται και ο ιδιος γιατιαφησε στον διαβολο χωρο να περασει και δεν εκλεισε τις θυρες να σκεφτει και να πει οχι φιλε μου ,δεν θα ασχοληθω μαζι σου με το τι μου ειπες η τι μου εκανες ενω ο διαβολος θελει να με αποσπασει απο τον κυριο...σε δικαιολογω που δεν ασφαλησες τις μπαρες της ψυχης σου ευχομαι για σενα και θα κανω το καλυτερο αλλα πρωτος σε αγαπη ερχεται ε κ ε ι ν ο ς...η μεγαλυτερη ουσιαστικη θυσιαστικη αγαπη που υπαρχει σε αυτη και την αλλη ζωη!!!

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"