Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

6/05/2009

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



O Kύριος είπε: «Όταν όμως θα έλθει Εκείνος , το Πνεύμα της αληθείας, θα σας οδηγήσει σε όλη την αλήθεια». Εκείνος λοιπόν θα προσευχηθεί και εκείνος θα κλάψει. Γιατί, όπως λέει ο Απόστολος, εμείς δεν ξέρουμε πώς να προσευχηθούμε όπως πρέπει, αλλά το Πνεύμα το ίδιο μεσιτεύει για μας στεναγμούς αλάλητους. Γιατί μόνο στο Πνεύμα είναι φανερό το θέλημα του Θεού. Και όταν κατά την ημέρα της Πεντηκοστής επιφοίτησε ο Παράκλητος και η δύναμη του αγαθού Πνεύματος σκήνωσε στις ψυχές των αποστόλων αφαιρέθηκε απ’αυτούς το κάλυμμα της κακίας, καταργήθηκαν τα πάθη και ξεσκεπάστηκαν τα μάτια της καρδιάς τους. Και αφού γέμισαν από σοφία και έγιναν τέλειοι από το Πνεύμα , έμαθαν πώς να πράττουν το θέλημα του Θεού.


Οι ψυχές που αγαπούν τον Θεό και την αλήθεια, δεν υποφέρουν ούτε την παραμικρή ελάττωση του έρωτα τους προς το Κύριο. Αλλά καρφωμένες ολοκληρωτικά στο σταυρό Του αισθάνονται μέσα τους την Πνευματική προκοπή. Πληγωμένες λοιπόν από τον πόθο Του, κι αν ακόμη αξιωθούν θεία μυστήρια και μετάσχουν ευφροσύνης και Χάριτος, δεν έχουν πεποίθηση στον εαυτό τους, ούτε νομίζουν ότι είναι τίποτα. Αλλά όσο αξιώνονται πνευματικά χαρίσματα τόσο επιζητούν τα ουράνια. Και όσο προκοπή αισθάνονται, τόσο πιο λαίμαργες γίνονται για τα θεία.
Και ενώ είναι πνευματικά πλούσιες, κάνουν σαν να είναι φτωχές. «Όσοι τρώνε θα πεινάσουν κι άλλο , και όσοι με πίνουν θα διψάσουν κι άλλο» λέει η θεία Γραφή

1 σχόλιο:

Γιάννης Παππάς είπε...

ας αφήσουμε χώρο στην καρδιά μας
για ναμπεί το άγιο πνεύμα
κι ας το εμπιστευτούμε

καλη σου μέρα

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"