Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

5/25/2009

ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ------------κυριακη του τυφλου

ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ------------κυριακη του τυφλου

‘προσευχομαι στα πραγματα για να μου δωσουνε ζωη’ [πεντζικης]
ΤΟΤΕ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ, ΛΑΣΠΗ ΜΕ ΣΑΛΙΟ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΟΤΕ ΠΕΤΡΕΣ, ΑΚΥΡΩΜΕΝΕΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ, ΕΠΕΙΤΑ ΞΥΛΟ,ΣΤΗΜΕΝΟ ΟΡΘΙΟ ΨΗΛΑ Ν’ΑΝΕΒΕΙ ΕΠΑΝΩ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΤΟΥ….ΑΛΛΟΤΕ ΧΙΤΩΝΑΣ, ΑΚΡΙΒΟΣ-ΑΡΡΑΦΟΣ.. ΜΕΤΑ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΑΡΦΙΑ- ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ-…………. ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΚΑΙ ΡΟΥΧΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΥΣΤΕΡΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΛΑΔΙΑ ΜΕ ΒΑΓΙΑ,ΜΕΤΑ ΑΓΚΑΘΙΑ,ΥΣΤΕΡΑ ΦΙΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ,ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΦΟΣ.. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ: ΖΩΗ!-με τρυπες!… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΡΩΝ,ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ:…ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ,ΥΣΤΕΡΑ ΧΡΕΗ,ΜΕΤΑ ΝΥΦΙΚΟ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΟ,ΜΕΤΑ ΠΙΟΤΟ ΜΕΧΡΙ ΛΙΠΟΘΥΜΙΑΣ,ΥΣΤΕΡΑ Μp3,ΜΕΤΑ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ, ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΑΔΕΙΟΣ ΧΩΡΟΣ[μεσα +εξω],ΥΣΤΕΡΑ ΕΜΕΤΟΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ[coc],ΜΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ, ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΑ ΒΑΓΙΑ , ΑΓΚΑΘΙΑ,ΦΙΛΙ,ΤΑΦΟΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ-μεσα από τρυπες-..αλλιωτικες-καινουργιες!…
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ AYTOΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..το χωμα,τα βαγια,το ξυλο,το κρασι,το αυτοκινητο,ένα σκυλι.. ΚΑΙ ΟΙ-κρυμμενοι- ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΙ,το νοημα τπαρξης τους,— ΖΗΤΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ,ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΖΗΤΟΥΝΕ ΠΩΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΟΥΝΕ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ…. ΝΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ,ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ-πληξη. ΟΜΩΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ,ΔΕΝ ΑΝΗΚΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ….... ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ,ΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΡΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΕΝΑ,ΚΥΤΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΑ, ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΜΕ ΑΜΗΧΑΝΙΑ………..ΟΜΩΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΤΩΡΑ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ Σ’ΕΜΑΣ.. ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…..
Η ΛΑΣΠΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ,..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.. ΤΩΡΑ,ΤΑ 2 ΜΑΖΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΦΩΣ ΑΝΙΚΗΤΟ,.. ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ[ΦΘΟΡΑ ΘΑΝΑΤΟΣ]ΚΑΙ ΕΤΣΙ TO ΣΑΛΙΟ TOY ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΣΤΟ ΧΩΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΖΩΗ ΑΠΕΙΡΗ,ΤΩΡΑ! ΚΑΙ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕΙ.. ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΙΚΑ:ΚΥΡΙΕ!..ΛΕΞΗ ΣΥΧΝΑ ΜΕΝ ΕΠΑΝΑΜΒΑΛΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΕ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ:ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ….. ΚΑΤΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ..
ΛΑΣΠΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΙΑ……….ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΩΣΤΟΣΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ.
ΤΟ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΕ, Ο ΤΑΦΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ, ΟΛΑ ΤΟΤΕ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΡΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΕ!!....ΓΙΟΡΤΑΖΕ ΤΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!
ΜΕΤΑ.. ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΙΩΣ.. ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ……… ΣΤΟ ΣΑΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΣΑΛΕΙΜΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΩΝ ΝΑΩΝ…. ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΛΙΟ,ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ..
ΣΤΟ ΣΑΛΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΠΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ....ΣΑΛΙΟ, ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝΕ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΦΥΓΑΝ.. ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ……..,ΚΑΙ ΕΚΕΙ, ΦΙΛΗΣΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥΣ-ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΕΤΣΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ..

ΟΜΩΣ.. ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΩΜΑ, ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ, ΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ, ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ, ΤΗΝ ΞΙΝΙΛΑ, ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟ ΚΥΤΤΑΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΠΟΥ ΤΡΙΓΥΡΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΕΥΚΟΥ………… ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΥΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ! ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ MAΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ! …………………..ΒΕΒΑΙΑ,ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΟΠΟΥ ΣΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝΕ,ΟΙ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ-ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΛΑΙΜΑΡΓΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ- ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗΣ?? ΟΜΩΣ,ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΣΧΗΜΗ ΜΟΝΑΧΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΛΑΙΜΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΣΤΟ ΝΟΗΜΑ,ΣΤΟ ΣΑΛΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ…
ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΑΛΙΟ ΜΑΣ ΓΙΝΕΙ ΛΕΡΩΘΕΙ ΜΕ ΧΩΜΑ-ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ,ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΛΛΩΝ----- ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΤΑ-το σκυλι,το ποτηρι με το κρασι, ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΚΕΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ…. ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΑΖΕΙ Σ’ΕΜΑΣ,ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ……………………………………………………………………ΑΥΤΗ Η ΛΑΣΠΗ, Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΟΝΙΑΣ ΣΩΖΟΥΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΘΛΙΨΗ: ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΗΜΑΤΟΣ……………………………………………………..ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ .ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ, ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΟΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ, ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΠΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ…………………………………………………………………………………ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΣΠΗΣ ΑΥΤΗΣ… ΤΟΣΟ Ο ΛΟΓΟΣ- ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.. ΤΟΣΟ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΟΛΑ!!

του π. Σιλουανού Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"