Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

3/14/2009

H πίστη είναι η βάση της αγάπης.

Ξαγρύπνα ασταμάτητα για να κρατάς την πίστη, και ξαγρύπνα ασταμάτητα ώστε ο σπόρος της αγάπης, τον οποίο η πίστη φέρνει μέσα της, να αυξηθεί και να σου φέρει χαρά. Εφόσον μόνη της η πίστη χωρίς την αγάπη, θα παρέμενε κρύα και άχαρη . Όμως και όταν μέσα σου κρυώσει η αγάπη , και δεν αυξηθεί και δεν φέρει καρπό χαράς, κράτα την πίστη και περίμενε.
Κράτα την πίστη με κάθε κόστος. Και περίμενε , ακόμα και χρόνια, μέχρι η αγάπη να φυτρώσει από την πίστη. Εάν χάσεις την αγάπη , θα έχεις χάσει πολλά, όμως εάν χάσεις και την πίστη , τα έχεις χάσει όλα. Εάν χάσεις την αγάπη, θα έχεις χάσει τον καρπό από το δένδρο, όμως εάν χάσεις την πίστη, θα έχεις κόψει το δένδρο.
Όταν μια χρονιά ο αγρός δεν φέρνει καρπούς, ο υπομονετικός νοικοκύρης καλλιεργεί τον αγρό με διπλάσιο κόπο ,ώστε την επόμενη χρονιά να φέρει σοδιά. Του λένε οι γείτονες να πουλήσει τον αγρό, ενώ αυτός σιωπά και εργάζεται. Όταν και την επόμενη χρονιά ο αγρός δεν φέρει σοδιά, ο υπομονετικός νοικοκύρης καλλιεργεί τον αγρό με τριπλάσιο κόπο. Ακόμα πιο δυνατά του φωνάζουν οι γείτονες να πουλήσει τον αγρό, ενώ αυτός σιωπά και εργάζεται. Και όταν την Τρίτη χρονιά ο αγρός φέρει σοδιά , είναι τριπλάσια η χαρά του νοικοκύρη. Τότε οι γείτονες του σιωπούν και αυτός χαίρεται. Ενώ εάν είχε πουλήσει τον αγρό την πρώτη χρονιά , τι θα χαιρόταν;

2 σχόλια:

ΑΝΤ' ΑΥΤΟΥ είπε...

Καλημέρα Ζωή.Τι ωραία που γράφεις...Ανάσανα...

Ζωή είπε...

To παραπάνω κείμενο είναι από το βιβλίο του Αγ. Νικολάου Βελιμιροβιτσ,όπως άλλωστε γράφω και στην ετικέτα.Ο Νικόλαος Βελιμιροβιτσ που έζησε το1881-1956, ύπήρξε Επίσκοπος της Ορθόδοξης Σερβικής εκκλησίας και θεολόγος με οικουμενικό κύρος και ακτινοβολία.

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"