Σ΄ευχαριστώ , Χριστέ , πολύ που βάζεις μιαν ανατολή μετά από κάθε δύση...Bερίτης.

2/09/2009

Tου Τελώνου και Φαρισαίου

Ο ΛΟγΙΣΤΑΚΟς---απο το ημερολογιο του φαρισαιου

.........ΑΥΤΟΣ....Ο ΤΕΛΩΝΗΣ....ΣΤΕΚΟΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ...ΕΚΕΙ, ΧΤΥΠΙΩΤΑΝΕ....ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.............ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!!! ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ, ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ!!!!!!!!!!!ΕΓΩ...ΕΝΩ ΤΟΣΑ ΤΟΥ ΕΙΠΑ....!ΑΥΤΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΥΤΟΝ...ΤΟΝ ΤΕΛωΝΗ!! .......ΘΕΛΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΛΙΩΣ,ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ:ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣKUΨΙΜΟ,ΛΙΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΜΟΥ,ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.........ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΕΙΡΑ !!!!!!!!!ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ:ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ[ΣΟΦΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ,ΠΡΕΣΤΙΣ],ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥ ΔΙΝΟΥΝΕ ΑΠΟΔΟΧΗ-ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ!!!ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ-ΕΝΑ ΠΑΡΕ ΔΩΣΕ-ΕΚΕΙ,ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΚΙ ΕΔΩ ΤΩΡΑ:ΔΙΝΩ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ,ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ!!!............................................................................................................ΒΕΒΑΙΑ..ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ..ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΘΙΓΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ..ΖΗΤΑΕΙ ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ,ΕΙΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ!!ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!:ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΥΤΤΑΖΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ!!![σ'αυτο λιγο τον καταλαβαινω...ειναι καποιες φορες που κι εγω χαιρομαι απο την δικαιη τιμωρια,τον υποβιβασμο,την λυπη των αλλων!]....................................................................................................................ΤΕΛΙΚΑ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ!!!!!ΕΝΑΣ ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ!!!!!ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ!!!ΘΑ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ!!!!!ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΜΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ,ΘΑ Μ'ΑΓΑΠΑΕΙ!!!.................................................................ΛΙΓΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΕΥΡΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ...ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΕΓΑΛΑ!!!!!......................................................................................................................................................ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΑΥΤΗ Η ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ:''ΑΝ Ο ΘΕΟΣ Σ'ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΤΕ Σ'ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ!!!!-ΓΙΑΤΙ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ,ΚΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ?????? ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ???......................................................................................ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΣ....Ο ΤΕΛΩΝΗΣ ΧΤΥΠΙΩΤΑΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ????ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ??ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ??.................................................................................................................................................................................ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ,ΠΕΦΤΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ++++..........................ο φαρισαιος,της παραβολης


........ΑΥΤΟΣ....Ο ΤΕΛΩΝΗΣ....ΣΤΕΚΟΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ...ΕΚΕΙ, ΧΤΥΠΙΩΤΑΝΕ....ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.............ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!!!


'Ολα τα καλά γεννώνται στον άνθρωπο από την συναίσθηση της δικής του ασθένειας.Διότι από την πολλή του επιθυμία να αποχτήσει την βοήθεια του Θεού,πλησιάζει προς Αυτόν διαμένοντας στην προσευχή.Και όσο ο άνθρωπος πλησιάζει με πόθο προς τον Θεόν, με την πρόθεση του,τόσο και ο Θεός πλησιάζει τον άνθρωπο με τα χαρίσματα Του,και δεν αφαιρεί ποτέ την Χάρι Του από αυτόν δια την πολλή του ταπείνωση.Αγιος Ισαάκ
"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνευματι,ότι αυτών έστι η βασιλεία των ουρανών."Η υψοποιός ταπείνωση είναι ο μαγνήτης που έλκει την Θεία Χάρη.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ταπεινός είναι αγαπητός και από ανθρώπους και από το Θεό.

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ζωή είπε...

Mήπως και οι συμφορές και τα εμπόδια στη ζωή μας,ακόμα ακόμα και οιασθένειες δεν μας βοηθoύν να μαλακώσουμε το εγώ μας,να λειανθεί και να τριφτεί η "μούρη" μας και να οδηγηθούμε αθελα στην κατεύθυνση αυτή της ταπείνωσης(όπου κατανοείς και καταλαβαίνεις και τον άλλον);

ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΙΝΑΣ είπε...

Τα "χαστούκια" της ζωής, καλή μου Ζωή, είναι για να μας αφυπνίζουν. Κάτι σαν την σωκρατική μύγα...

Τα σέβη μου.

Γιάννης Παππάς είπε...

η θεία χάρη του Κυρίου δεν ανταμίβεί αλα δωρίζετε σε μάς
δυστυχώς σχεδόν όλοι την έχουμε πολύ βαθιά μέσα μας και δεν της δίνουμε χώρο να φανείκαι να εργαστεί
νομίζουμε ότι μόνοι μας θα τα καταφέρουμαι καλύτερα
καλη σου νύχτα

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΘΕΟΣ

Πριν μερικά χρόνια 21 Ελληνόπουλα σκοτώθηκαν σε τροχαίο στα Τέμπη. Μάτωσε η καρδιά μου. Στο σημείο του δυστυχήματος ο κόσμος αφήνει ένα λουλούδι. Ένα λουλούδι για κάθε ζωούλα.

Πριν μήνες, η Νατάσα Πάβλοβα, ένα 11χρονο παιδάκι, πιάστηκε αιχμάλωτη στην αυλή του σχολείου της, από μερικά ανθρωπόμορφα κτήνη ντυμένα με ανθρώπινο δέρμα, βιάστηκε και στραγγαλίστηκε.

Στο μέρος που έγινε το μακελειό, τις επόμενες μέρες, οι άνθρωποι άφηναν ένα λουλούδι και ένα μπουκάλι νερό. Μπορείτε να το φανταστείτε; Ένα μπουκάλι νερό. Ένα μπουκάλι νερό για μια ζωούλα 11 ετών!

Πριν μήνες 7 παιδάκια σκοτώθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Η ερώτηση που πρέπει να ρωτήσει κάθε νοήμων άνθρωπος είναι, "πού ήταν ο Θεός;» Με αυτό, εννοώ τον Θεό που βρίσκουμε στην εβραϊκή Βίβλο - τον ελεήμονα και φιλεύσπλαχνο Θεό που είναι σε θέση να μετρήσει κάθε τρίχα στα κεφάλια μας, τον πανταχού παρόντα Θεό στον οποίον προσευχόμαστε κάθε στιγμή. Τον παντοδύναμο, αγαθοεργό, μεγαλοπρεπή, στοργικό και δίκαιο Θεό που βρίσκουμε στον Ιησού, που κάλεσε τα μικρά παιδιά να έρθουν σ’ αυτόν.

Πού βρισκόταν αυτός όταν αυτά συνέβαιναν;

Το σκέφτηκα αρκετά και κατέληξα σε μερικές απαντήσεις:

1. Ο Θεός βρισκόταν σε διακοπές.
2. Αγαπούσε αυτά τα παιδιά και θα επιθυμούσε να επέμβει, αλλά δεν ήταν οι «Εκλεκτοί» του.
3. Τον άφησαν πραγματικά αδιάφορο τα βάσανά τους.
4. Είναι μοχθηρός.
5. Είναι ένα μυστήριο.
6. Δεν τα βρήκε με τον αντίζηλό του θεό των Μουσουλμάνων.
7. Δεν υφίσταται.
8. Παίρνει μέρος επιλεκτικά στα ζητήματα των ανθρώπων.
9. Είναι μια κατασκευασμένη πραγματικότητα.
10. Έχει πιο σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί, πχ αν τρώμε ψάρι την Παρασκευή, ή φακές την Τετάρτη.

Παρά τις απαντήσεις που έδωσα στον εαυτόν μου, η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί.

Θα μπορέσει κανείς να πει σε αυτές τις μάνες Που ήταν ο Θεός;

Που ήταν όταν εκείνο το ανθρωπόμορφο τέρας έβαζε τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της Νατάσας;
Που ήταν όταν την βίαζε;
Που ήταν όταν σκοτωνόταν τα παιδιά στα Τέμπη;
Που ήταν όταν σκοτωνόταν τα παιδιά στο Πέταλο του Θανάτου;

Που ήταν αγαπητοί πιστοί, για τον θεό σας, απαντήστε μου!!

Δεν μπορείτε, έτσι; Φυσικά, δεν συνέβη σε εσάς ή στο δικό σας παιδί. Απλά το παρακολουθήσατε στις ειδήσεις. Δεν σας άγγιξε, έγινε πολύ μακριά από σας. Είναι μέρος του καθημερινού κύκλου της τραγωδίας και του κακού με τα οποία έχουμε εξοικειωθεί (δυστυχώς για μας).
Ίσως μετά από τόσα πολλά σκοτωμένα παιδιά να έχετε εξοικειωθεί με τις πράξεις του θεού σας. Ίσως ακόμη και να διερωτάστε αν ο Σατανάς (που εσείς δημιουργήσατε) έκανε κανένα τόσο μεγάλο έγκλημα.

Αλλά νομίζω ότι η απλούστερη και συνεπέστερη απάντηση είναι ότι ο θεός βρισκόταν εκεί όπου βρίσκεται πάντα, στη ΦΑΝΤΑΣIΑ σας.

Όσο για μένα, αφήστε με, δεν θέλω να «σωθώ» από τον θεό σας.

Είμαι Άθεος, λυπάμαι…

Λυπάμαι που δεν έχω λύσει το πρόβλημα των σκελετωμένων παιδιών της Αφρικής.
Λυπάμαι που δεν έχω βοηθήσει τα ανάπηρα, από τις βόμβες, παιδιά του Αφγανιστάν.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αποτρέψω την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του Ιράκ.
Λυπάμαι που άφησα αθώους να υποφέρουν στους θρησκευτικούς σας πολέμους.
Λυπάμαι που δεν έχω σταματήσει τον άπληστο να αδιαφορεί για τους φτωχούς.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα για τα παιδιά που σκοτώθηκαν.
Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να αφήσω ένα λουλούδι στον τάφο τους.
Λυπάμαι.
Είμαι υπεύθυνος.
Υπόσχομαι να κάνω ότι μπορώ για να μην ξανασυμβεί….
Atheos

Ζωή είπε...

Eίναι αλήθεια ότι πολλές πίκρες και στεναχώριες, θλιψεις έχουμε στην ζωή μας .Και βέβαια αυτό είναι το τίμημα της ανυπακοής από την πρώτη εντολή του Θεού (να μη φάμε από τον απαγορευμένο καρπό),να ζήσουμε με τη δική μας γνώση και δύναμη,ανεξάρτητοι «ελευθεροι» από τη χάρι του Θεού.Βγαίνοντας λοιπόν από τον παράδεισο ζούμε πλεον ελευθεροι-χωρίς το Θεό ,αλλά ζώντας και την κατάσταση της φθοράς ,της αμαρτίας ,του θανάτου στην ζωή μας.Γι’αυτό και συναντάμε άδικους θανάτους ,βιασμούς ,φόνους,τα οψώνια της αμαρτίας μας σηκώνουμε ,αυτό το δρόμο ο ανθρωπος το επελεξε, εμεις το επιλέξαμε!
Με την εναθρώπιση του ο Ιησούς ,κενώθηκε ,σταυρώθηκε ,πήρε στις πλάτες του τις δικες μας αμαρτίες, για να μας συμφιλιώσει με τον Θεό ,να μας σώσει
από την κυριαρχία της φθοράς , της κακίας , της αμαρτίας, του θανάτου.
Αν αυτός που βίασε και στραγγάλισε το αθώο κοριτσάκι πιστευε στην αγάπη του ,δε θα γινόταν αυτό.Θα πεις ίσως ότι μπορεί να ήταν τρελός ,ξέρω πολλούς τρελούς άκακους που πιστευουν ,στο Θεό και είναι ακίνδυνοι.Η αγάπη του Θεού ,η πίστη σε Αυτόν είναι το μόνο μυστικό που θα μπορούσε να μεταμορφώσει τον κόσμο, και από κόλαση να γίνει παράδεισος.
Τώρα εσύ λες που είναι ο Θεός και άλλους τους βοηθάει ,και σε άλλους δεν επεμβαίνει ,τους αφήνει αβοήθητους;
Ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους όπως το επιλέξαμε και μπορεί να επέμβει σε εκείνον που τον επικαλείται με πίστη.Ο ελπίζων επ’Αυτόν ου καταισχυνθήσεται!Αυτός που ελπίζει στην δύναμη του, στην εξυπνάδα του , στα χαρίσματα του ,και δεν ελπίζει στην δύναμη του Θεού ,Θα ήθελες ο Θεός να παραβιάσει την ελευθερία του και να τον βοηθήσει ;Ο άνθρωπος επέλεξε τη ζωή του χωρίς Θεό. Ο Θεός δε θέλει να τον αγαπάμε με το ζόρι , με την επιβολή της δύναμης του. Ο Θεός απαντάει σε Αυτόν που ελπίζει σε Αυτόν.Ούτε τότε θα τον θέλανε οι άνθρωποι ,ούτε τότε θα τον αγαπούσανε οι κακοπροαίρετοι άνθρωποι
.Αλλά και πολλές φορές επιτρέπει να δοκιμαστεί η πίστη μας Και κάποτε δε μπορούμε να εξηγήσουμε τις βουλές του...Ξέρω μητέρες χριστιανές που χάσαν τα παιδιά τους μικρά ,από ατύχημα ή καποιο ανθρώπινο λάθος και όμως δεν τα βάλαν με το Θεό,αλλά είπαν δ όξα τω Θεώ που μου χάρισε αυτό το πλάσμα-παιδί έστω και για λίγα χρόνια....
Η δικαιοσύνη ,η δίκαιη Κρίση του Θεού δεν θα αργήσει να δώσει τέλος σε όλα τα κακά που γίνονται στον κόσμο μας!
Ερχου Κύριε .Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Και μόνο ότι ο φίλος "άθεος", μπαίνει στον κόπο να γράψει τέτοια έκθεση στην "Ζωή", αποδεικνύει ότι αυτό που δεν πιστεύει, μάλλον έχει υπόσταση, δίοτι δεν ασχολείσαι με κάτι που δεν υπάρχει. Και φυσικά ο θεός δεν "υπάρχει" (= υπό-άρχει), αλλά απλά άρχει.
Σου συστήνω αγαπητέ τα συγράμματα του πρώην Αθέου f.Serafim Rose, from Platina- California US

Ανώνυμος είπε...

το κατοικητηριο του θεου ειναι κυριως η ανθρωπινη καρδια..οταν αυτην ποναει οπως εδω του 'γιατι ειμαι αθεος'ειναι τοτε που φαινεται ο θεος...μακαρι ναχαμε κιαλλους τετοιους αθεουσ!!!....οσο για τα βιβλια του ροουζ πιστευω οτι ειναι πατατες!
σ.β ιερεας

"Στα χρόνια μας ο πόνος αγιάζει τον άνθρωπο.Ο ανθρώπινος πόνος καλλιεργεί την ανθρώπινη ψυχή"